Stress en burn-out of overspannen

“Burn-out; opbouw van langdurige stress, veroorzaakt door iets wat je niet kunt of niet wilt”

Een gezonde spanning (stress) is goed. Hierdoor reageer je extra alert en geconcentreerd en kan je beter presteren. Soms wordt de spanning te hoog, dan duurt deze te lang of kan de spanning onvoldoende wegvloeien. Deze stress kan zich uiten in een grote verscheidenheid aan “spanningsklachten”. Voorbeelden zijn: vermoeidheid, piekeren, slecht slapen, pijn (hoofdpijn, maagpijn, spierpijn, etc) en eczeem.

Begeleiding bij stress en burn-out

Juist die mensen die altijd klaar staan voor een ander, moeilijk nee kunnen zeggen of een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, zijn gevoelig om overspannen te worden of een burn-out te krijgen.

Het vinden van een nieuwe balans is een hele uitdaging. Goede begeleiding in dit persoonlijke ontwikkelingsproces kan een grote steun zijn. Het herkennen, erkennen en loslaten van emoties zullen je ontspanning, rust en een opgeruimd hoofd bezorgen. Het vinden van een nieuw dagritme, het anders leren omgaan met je eigen grenzen, leveren een grote bijdrage aan je herstel. Ik kan je daarbij goed ondersteunen, het zal je herstelproces aanzienlijk versnellen. Werkgevers zijn vaak bereid om een bijdrage te leveren. Je kunt ook de training Geen burn-out meer volgen. Deze training van 6 ochtenden geef ik aan een kleine groep van maximaal 6 personen. Voor data, zie agenda.

Contact met Mikpunt
  • e-mail:
  • telefoon: 06-46286249
  • via het contactformulier
Mikpunt op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden voor de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en Coaching

Wil je de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en coaching ontvangen?


aanmelden