Counseling en coaching

Counseling ligt op het vlak om jezelf verdiepend te leren kennen. Waar komen bepaalde gedachten, gevoelens of lichamelijke klachten vandaan? Niet als doel om ze meteen ‘op te lossen’, maar om inzichten te verkrijgen hoe ze tot stand komen. Jezelf verder ontdekken, zodat je de signalen in de toekomst kan herkennen. Ik pas in mijn praktijk ook methodieken toe om op onbewust niveau te werken (systemisch werk). Een counselor begeleid je door samen je leerpunt te onderzoeken en om jezelf te kunnen ondersteunen.

 

Bewustwording van gedachten, gevoelens of lichaamssignalen geeft je de mogelijkheid om deze te erkennen en toe te laten. Om ze daarna te kunnen accepteren en los te laten. En dat klinkt eenvoudig, maar dat is best een hele uitdaging. We hebben zo allemaal onze ‘uitwegen’ en blinde vlekken. Dan is een onafhankelijke professionele begeleiding veel waard.

 

Coaching is een mooie aanvulling op de counseling. Je krijgt helder wat jij belangrijk vindt, wat jouw behoeften, kwaliteiten en talenten zijn. Het is een praktische begeleiding om tot een plan van aanpak te komen. Een vertaling van je verkregen inzichten voor het in dagelijkse leven. Coaching stimuleert je zelfvertrouwen en helpt je met het bereiken van je persoonlijke leerdoel. Een coach is een objectieve, creatieve en inventieve buitenstaander en helpt om problemen in het juiste perspectief te zien en zo nodig op te lossen.

 

De toegevoegde waarde van Mindfulness in mijn aanpak is dat je alle te nemen ‘hobbels en bobbels’ die je in je leven en je groeiproces tegenkomt met vriendelijkheid en zonder oordeel tegemoet leert treden. Mindfulness geeft waardevolle handvatten om met alle soorten emoties, lichaamssignalen en gedachten om te gaan. Ondersteunt het lange termijn resultaat en is een belangrijk onderdeel van de terugval preventie. De kern van Mindfulness is met aandacht ervaren.

 

Contact met Mikpunt
  • e-mail:
  • telefoon: 06-46286249
  • via het contactformulier
Mikpunt op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden voor de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en Coaching

Wil je de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en coaching ontvangen?


aanmelden