Tips voor mentale fitheid

5 manieren om je mentale fitheid te verbeteren.

Mentale fitheid

Een leeg hoofd. Rust. Balans. Zeker zijn over jezelf. Positief denken. Je goed voelen. Dat zijn de ‘symptomen’ van mentaal fit zijn. Het gaat er om dat je weet wie je bent, dat je dingen doet die je blij maken en dat je weinig stress ervaart het leven. Dat je veerkrachtig bent, goed met tegenslagen om kunt gaan.

 

1.     Geniet van het nu
Genieten van het nu lijkt soms moeilijk in de drukte. Sta dus stil bij momenten zoals een zonsondergang, een kind dat blij is, een gesprek met een goede vriend. Kijk om je heen of doe dingen met volle aandacht. Een spelletje, wandeling door het bos, een goed gesprek.
 

2.     Leef bewust
Schrijf op waar jij blij van wordt, wat je wil bereiken en hoe je dat aan gaat pakken. Blijf dingen doen die jij nuttig vindt. Als je hart van een activiteit sneller gaat kloppen, geeft het je energie en kost het je weinig moeite.
 

3.     Ontspan
Om goed met stress om te gaan, moet je regelmatig ook lichamelijk ontspannen. Er zijn veel verschillende manieren. Behalve sporten en buitenactiviteiten, helpt Mindfullness om goed te leren ontspannen en los te laten.
 

4.     Stop met piekeren
Piekeren kan je leven beheersen, maar lost niks op. Reden genoeg dus, om ermee te stoppen.
 

5.     Meer optimisme loont
Als je positief denkt, wordt alles lichter. Bekijk je de wereld met het idee, dat het glas half vol is in plaats van half leeg, dan kan je beter omgaan met stress, los je sneller conflicten op, word je minder snel ziek en leef je langer. Leer meer positieve emoties te ervaren door elke dag 3 positieve dingen op te schrijven.

Bronnen: Psyq.nl, GGZNieuws.nl

Contact met Mikpunt
  • e-mail:
  • telefoon: 06-46286249
  • via het contactformulier
Mikpunt op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden voor de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en Coaching

Wil je de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en coaching ontvangen?


aanmelden