11 kenmerken van mensen die stressvrij leven

bord krijt stress en relax

 1. Ze hebben gekozen wat essentieel is. Ken je dit? Je wil alles uit je leven halen maar van allerlei kanten word je afgeleid en geprikkeld door dingen die er niet toe doen. Je weet niet duidelijk wat jouw doelen en dromen zijn in het leven en er mist focus. Mensen met minder stress hebben gekozen wat er écht essentieel is en hebben de rest verwijderd uit hun leven.
 2. Ze hebben rigoureus opgeruimd. De makkelijkste manier om je spullen te organiseren is: het grootste gedeelte weg doen.
 3. Ze filteren nieuws en commercials. De wereld zal je vertellen dat je heel veel materie nodig hebt om gelukkig te zijn. De wereld zit fout. Als kometen komen ze elke dag op je af: advertenties en headlines. Advertenties die je willen overtuigen om iets te kopen en headlines die je van het ene nieuwtje naar het andere nieuwtje leiden. Ook ik ben schuldig aan het gebruik van zo’n headline. Mensen met minder stress kiezen welke headlines en artikelen belangrijk zijn en waar ze gelukkig van worden.
 4. Ze besteden ook tijd alleen. Je tijd alleen doorbrengen is voor sommigen heel moeilijk maar is heel goed voor het vinden van innerlijke rust en creativiteit. Het geeft je ook meer ruimte om uit te vinden wat belangrijk voor je is.
 5. Ze ademen. Natuurlijk, iedereen ademt. Maar bewust in en -uitademen en je ogen sluiten als het even zwaar wordt is een kunstvorm. Ontdek de kracht ervan en doe het vandaag nog.
 6. Ze geven minder uit. De beste manier om jezelf een salarisverhoging te geven is alleen geld uitgeven aan de essentiële dingen die je écht nodig hebt en die waarde toevoegen aan je leven.
 7. Ze single-tasken. We denken allemaal dat we goed kunnen multi-tasken maar eigenlijk zijn we er allemaal bar slecht in. Je brein kan zich namelijk maar op één ding tegelijkertijd concentreren. Multi-tasken geeft meer stress, is moeilijker en je krijgt minder gedaan. Focus je op één taak, maak het af en ga dan pas naar het volgende: Single-task!
 8. Ze zeggen ‘nee’ tegen bijna alles. Vraag jezelf het volgende af bij elk verzoek dat je krijgt: Is dit een ‘Ja’, een ‘Hell Yeah’ of een ‘Nee’? Neem alleen de ‘Hell Yeahs’ aan.
 9. Ze zijn dankbaar. We leven in een maatschappij die ontevredenheid uitademt en succes ziet in grotere huizen, mooiere auto’s en vollere kledingkasten. Dankbaarheid is het medicijn.
 10. Ze houden de inbox op 0. Laat je mailbox niet overstromen met mails die niet belangrijk zijn en gebruik de methode: inbox to zero.
 11. Ze zien ‘constant druk zijn’ niet als belangrijk. Er is niks mis met een actief en gebalanceerd leven, maar de hang naar ‘constant druk zijn’ is iets wat we achter ons moeten laten. Het is slecht voor je gezondheid, relaties en geluk, en zelfs voor je carrière.

 

Contact met Mikpunt
 • e-mail:
 • telefoon: 06-46286249
 • via het contactformulier
Mikpunt op Facebook
Aanmelden nieuwsbrief
Aanmelden voor de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en Coaching

Wil je de nieuwsbrief van Mikpunt Counseling en coaching ontvangen?


aanmelden